Wat was het een feest!

We hebben deze week een heel leuk feest gevierd. Op 12 maart 2009 startte ik mijn bedrijf en noemde het ‘HEidEWietsKa’, net zoals mijn oma mij als klein meisje noemde. Niet te geloven dat dat alweer 4 jaar geleden is… Het kiezen van deze naam was hele goede zet, want elke keer als ik hem hoor of lees maak ik onwillekeurig even contact met dat kind van vroeger, een meisje dat dol was op feestjes en gezelligheid.

HEidEWietsKa 4 jaar

De Facebook actie (met taart van Mejuffrouw Victoria bakt) was echt super cool om te doen en Claudine van kinderwinkel Mevrouw Groen een super coole winnaar! De telefoon en de mail stonden niet stil, en van mijn kinderen kreeg ik een ‘Rapport voor HEidEWietsKa’, een koekje van eigen deeg dus ;-). Halverwege de dag heb ik zelfs even, lekker op de toppen van m’n longen, LANG ZAL IK LEVEN gezongen. Dat hoort erbij namelijk, bij jarig zijn… net als heel veel taart met kaarsjes erop om uit te blazen, je mooiste (nieuwe!) kleren aan, cadeautjes, kaartjes, een speciaal bodylotionnetje, slingers, op een stoel staan (en eraf springen), en eten wat je zelf gekozen hebt. Op je verjaardag ben jij de baas en mag je dus ook lekker hard zingen!

Wat is er nou zo leuk aan jarig zijn?

Het mooiste waar ik achter kwam in al dit feestgedruis, was waaróm ik het zo leuk vind om jarig te zijn. Als ik jarig ben sta ik het mezelf toe om ongegeneerd in de aandacht te staan, om lekker in de watten te worden gelegd en om daar ook nog ‘ns écht van te genieten…

Maar ja, als dat zo is, waarom ben ik dan niet gewoon lekker elke dag jarig? Zou ik het mezelf niet wat vaker kunnen toestaan om van aandacht te genieten? Om lekker in het zonnetje te worden gezet? Is dat misschien wel iets voor…  elke dag van het jaar? Of overdrijf ik het dan een beetje?

In aandacht geven zijn de meeste mensen beter dan in krijgen. Waarom is dat eigenlijk? Hoe is dat voor jou? Ik nodig je graag uit je gedachten hierover te delen in het reactieveld hieronder:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *