Thanks for everything!

Dit is een blog over afscheid nemen… Dat lijkt me heel toepasselijk als laatste blog voor de zomervakantie. Mijn oudste dochter heeft eindexamen gedaan en gaat volgend jaar in Amerika studeren. Ik zie haar afscheid nemen van een fase, een school, heleboel mensen en dingen. Mijn andere twee kinderen nemen afscheid van hun juffen en er is een kindje uit de klas dat gaat emigreren. En ik? Ik neem opgelucht afscheid van de wekelijkse zwemlessen van de jongste 🙂

thanks

Verder probeer ik me voor te bereiden op het moment dat mijn dochter echt het huis uit gaat, ook een behoorlijk moment van afscheid, zeg maar…  Maar of je nu afscheid neemt van je school, jouw juf, meester, van een bepaalde baan, een rol, een periode in je leven of van iemand die je dierbaar is; Het kan ongelooflijk veel pijn doen om los te laten! Zo kom ik erop dat afscheid nemen eigenlijk alleen maar pijnlijk kan zijn juist omdat het over iets heel dierbaars gaat! Anders zou het immers niet zo moeilijk zijn. Ik ben waanzinnig dankbaar voor alle mooie momenten die we al samen hebben gedeeld. Dat moeten we juist vieren! In wezen is het moment van afscheid, het toppunt van alle waardevolle momenten!

Thanks, it has been great!

Mijn gedachten en tips over afscheid die ik graag met je wil delen:

   • Maak van het ieder afscheid een feestje! Een feestje van dankbaarheid voor alle mooie momenten die je deelt
   • Neem bewust afscheid, voel wat het met je doet
   • Schrijf je herinneringen uit, wat is het precies waar je afscheid van neemt?
   • Als je bij de dag leeft hoef je alleen afscheid te nemen van je dag
   • Koppel muziek aan de herinneringen die je wilt bewaren, zo kun je gemakkelijk naar dat gevoel terug gaan.
   • Groot of klein afscheid, laat maar stromen die tranen. Nou en?!!
   • Elk afscheid is de geboorte van een herinnering
    Kijk terug: Hoe is het gegaan een vorige keer dat je afscheid nam? Je dacht dat het niet mooier kon en toch… vond je weer nieuwe vrienden, andere mooie dingen en het mooiste ben je eigenlijk nooit kwijtgeraakt. Dat warme gevoel als je terugdenkt. Met de jaren worden die herinneringen zelfs alleen maar mooier 🙂 En die kan niemand ze je ooit afnemen!


Hoe ga jij met afscheid nemen om? Wil je jouw gedachten en tips ook delen? Ik zou het graag in het reactievak hieronder lezen!

2 gedachten over “Thanks for everything!

 1. Fia

  Lieve meid…

  Afscheid nemen doet pijn heel erg pijn…heb het zelf ervaren pas geleden nog..en zoals je zegt vooral als het iets dierbaars is..
  Wat heb je het allemaal mooi verwoord….jij zit in een nieuwe fase afscheid nemen tijdelijk van je lieve grote dochter en dat is voor een moeder heel moeilijk loslaten maar ook juist dat hoort bij het volwassen worden van je dochter..
  Afscheid ik vind het een zwaar beladen woord…maar het kan ook vreugde geven met het besef dat het niet voor altijd is…

  Veel succes …
  Liefs Fia

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *