En wat is jouw Rapport voor de K贸ning?

De afgelopen weken heb ik hier al aardig wat aandacht besteed aan de op handen zijnde troonwisseling. De meest directe aanleiding hiervoor was de serieuze overweging om de drie Prinsesjes HEidEWietsKa Rapporten聽toe te sturen. Wat zouden zij invullen voor hun papa en hun oma? Papa kan heel goed…? Oma’s huis vind ik: gezellig / warm / mooi / ongezellig / kaal / lelijk… Helaas zal ik natuurlijk nooit te horen krijgen of (en hoe!) ze die zouden invullen, maar mijn fantasie werd er wel behoorlijk door geprikkeld. Hoe moet dat zijn, om als 9-jarige al troonopvolgster te worden? Hoe is dat voor haar zusjes? Wat hebben ze nodig van hun ouders om zich op hun heel speciale leven voor te kunnen bereiden? Welke rol speelt hun oma daarin?

Er ontstond een heuse reeks, eerst over Prinsen en Prinsessen, toen het Rapport voor Koningin Beatrix, en toen… Eigenlijk rekende ik er op deze week een samenvatting te zullen geven van jullie wensen voor Koningin Beatrix. Maar dat liep anders, want mijn actie lukte niet zoals ik het had gehoopt. Achteraf gezien niet zo verwonderlijk want alle social media stonden bol van acties en gedachten over het Koningshuis. Hoe verwachtte ik eigenlijk daarin te kunnen opvallen? Een mooie les is weer geleerd, zullen we maar zeggen 馃槈

Op voet van gelijkwaardigheid

Ik was er best een beetje teleurgesteld over dat mijn actie flopte, tot ik gisteren de toespraak van聽onze nieuwe Koning hoorde… WOW, wat een belofte, en wat een mooie liefdevolle woorden voor zijn moeder!聽Ik ben zelfs juichend van mijn stoel gevlogen toen hij dit zei:

“Als Koning wil ik menshet Koninklijk gezinen aanmoedigen om actief gebruik te maken van de mogelijkheden die ze hebben. Hoe groot de verscheidenheid ook is, hoe verschillend onze overtuigingen en dromen ook mogen zijn, waar onze wieg ook stond, in het Koninkrijk der Nederlanden mag iedereen zijn stem laten horen en op voet van gelijkwaardigheid m茅茅bouwen.”

Want, dit is prec铆es de missie waarmee ik mijn bedrijf HEidEWietsKa ben gestart. Ik wil ook dat iedereen de kans krijgt om zijn stem te laten horen. Omdat ik w茅茅t dat je een beter en gelukkiger mens zult zijn als je voor je mening en je behoeften uit kunt komen en gehoord zult worden. En ik weet ook, dat kinderen de mensen van de toekomst zijn. Hoe lang heeft Koning Willem Alexander er niet over moeten doen voordat hij ‘klaar genoeg’ was voor het Koningschap? En kijk eens hoe hij zich nu presenteert… wat hij nu uitstraalt. Een dikke negen vind ik!! Ik neem mijn petje voor hem af en wens hem van harte dat hij al zijn dromen voor Nederland waar mag maken. We zullen er namelijk allemaal beter van worden!

Wat was jouw moment van de Kroningsdag? Waar werd jij door geraakt? En op welke manier zou jij je stem willen laten horen? Ik zou het heel fijn vinden als je jouw gedachten hierover zou willen delen in het reactieveld hieronder:

3 gedachten over “En wat is jouw Rapport voor de K贸ning?

 1. Merian Bouwmeester

  Ik ben altijd weer verbaasd over mijn eigen ontroering bij het koningshuis. Op het moment dat Beatrix zichtbaar ge毛motioneerd is schiet ik onmiddelijk vol. Ik denk dat dat komt omdat zij zichzelf op die momenten zo goed beheerst – het geeft mij het gevoel dat zij het niet bij haar rol vindt passen om hevige emoties te tonen. Het feit dat je aan haar kan zien dat ze ze desondanks w茅l heeft raakt me. Ik gun het haar van harte om nu wat minder in de schijnwerpers te hoeven staan en wat meer te mogen genieten van de mooie dingen in het leven, zoals oma-zijn van al haar kleinkinderen.
  Onze nieuwe koning kwam op mij vooral zeer volwassen en vastbesloten over. Hij is er echt klaar voor lijkt me. De grootste verrassing voor mij was Amalia. Zo jong als ze is denk ik aan haar te kunnen zien hoe bewust ze zich nu al is van de rol die ze later te dragen zal krijgen. Ze straalt iets uit dat je misschien toch het beste majesteitelijk kunt noemen – dat is een sterke vrouw in wording!

  Reageren
 2. Barbara van Schaik

  Er waren z贸veel mooie momenten op deze mooie Kroningsdag, maar wat mij het meest ontroerde was het moment dat zij van het Paleis op de Dam naar de Nieuwe Kerk liepen, z贸 statig! Mijn gedachten waren op dat moment, ‘nu staan jullie samen voor deze moeilijke taak!’ De boottocht was 贸贸k prachtig, de prinsesjes die maar bleven lachen en zwaaien… De mooie momenten waren talrijk! Ik Wens ze veel geluk en wijsheid!
  Mijn rapportcijfer voor deze dag is een 10! De prinsesjes mogen trots zijn op hun ouders en op zichzelf! Weet zeker dat zij hun ouders een dikke 10 geven, voor alle warmte die zij krijgen in dit gezin!

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *