Welk cadeau is voor jou ‘onbetaalbaar’?

Wanneer heb jij voor het laatst een cadeau gekregen? Met je verjaardag? Met Sinterklaas misschien, of Kerst? Of heb jij dierbaren die je af en toe ook zomaar een lieve attentie geven?

Door het ‘Rapport voor jou…’ dat mijn kinderen vorige week voor HEidEWietsKa maakten, realiseerde ik me weer eens hoe fijn het is om een cadeautje te krijgen dat met zorg gekozen is. Iets dat zelf gemaakt is door iemand die om je geeft, iets dat echt bij je past, iets waaruit blijkt dat degene die het geeft echt even heeft stilgestaan bij wat je fijn vindt. De prijs doet er dan eigenlijk helemaal niet toe. Wat het mooi maakt is de aandacht die er aan je werd besteed, dat is wat het écht pas echt ‘onbetaalbaar’ maakt:

Waarde en prijs

Ik vind het echt een uitdaging om dit gevoel aan mijn kinderen mee te geven. De verleiding om me mee te laten slepen in de ‘rat race’ van groter, duurder, luxer, en cooler dan het laatste cadeautje of feestje van een klasgenootje, is niet gemakkelijk te weerstaan.

En ook de invloed van reclame. Sommige merken zijn zo razend slim in het binden van kinderen aan hun producten! Op tv wordt de hele set van iets in een mooie achtergrond getoond. Thuis, met één (duur) onderdeeltje van de productlijn, blijkt het helemaal niet zo leuk als op televisie…

Ik ben benieuwd hoe dat voor jou is? Wat doe jij om je kind vooral de waarde, en niet per se de prijs van dingen bij te brengen? Hoe breng je ze bij om uniek te durven zijn? Om iets anders te willen drinken dan cola en iets anders te bestellen dan patatjes als ze het zelf voor het zeggen hebben? Om aandacht te besteden aan datgene wat er echt toe doet? Ik nodig je graag uit je gedachten hierover te delen in het reactieveld hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *