Lente, winter, lente, winter, lente…

De lente is begonnenDe lente is begonnen (voor wie dat nog niet doorhad). Pasen staat voor de deur, en alles staat op zijn kop… Gistermiddag realiseerde ik me weer hoe lastig het is om in het voorjaar een beetje een normaal ritme in het gezinsleven te houden. Want ‘opeens’ bleken de kinderen vanaf donderdag al vrij te hebben. Oeps, daar had ik niet bij stilgestaan en dus was het de hoogste tijd om bij te schakelen… Pasen, Koninginnedag, de meivakantie, Pinksteren, hier en daar nog wat ‘studiedagen’…, de aanloop naar de zomervakantie is alweer begonnen… maar buiten is het nog winter!

Werk aan de winkel

Nu ik zo met HEidEWietsKa aan de weg aan het timmeren ben, valt me eens te meer op hoeveel flexibiliteit er eigenlijk van ouders wordt gevraagd. Natuurlijk is het vooral ook erg gezellig en heb ik er best heel veel zin in om op eerste Paasdag, voor dag en dauw, de eieren te gaan verstoppen die we Paaszaterdag samen hebben geschilderd, maar ja, er is óók werk aan de winkel!

Tijd om me (opnieuw) voor te nemen dat het volgend jaar anders gaat 😉

Hier zijn de tips waar ik me aan ga houden om ook het in voorjaar een leuke mama te blijven, ondanks alle onregelmatigheid en drukke werkzaamheden:

 1. Vooruit plannen helpt, zodat ik niet word overvallen door alles wat anders gaat dan normaal.
 2. Durf te vragen of de oma’s wat vaker over de vloer willen zijn: dat vinden zij heel leuk, de kinderen genieten ervan en ik heb mijn handen even wat meer vrij.
 3. Met andere ouders van vriendjes en vriendinnetjes gezellige speeldates en logeerpartijtjes organiseren, de ene keer bij ons, de andere keer bij hen.
 4. Ik begin de dag met een halfuurtje echt voor mijzelf; koffie, yoga, mediteren, badderen, een eind lopen of waar ik ook maar zin in heb; eerst even opladen.
 5. Iedere dag neem ik even écht 1-op-1 tijd voor elk van mijn kinderen; daardoor ervaren we meer balans en wordt het makkelijker om afspraken met hen te maken over de tijd die ik aan het werk wil besteden.

Dit is hoe ik het probeer te doen. Hoe doe jij dat? Zijn er nog andere tips die goed werken? Is dit herkenbaar of pak jij het heel anders aan? Ik lees het heel graag in het reactieveld hieronder!

2 gedachten over “Lente, winter, lente, winter, lente…

 1. Heidi von Weiler Bericht auteur

  Klinkt als leuke maar drukke tijden. Heerlijk dat inspirerende lente gevoel, het moment dat de plannen een beetje vorm beginnen te krijgen. I love it! Balans houden, daar draait het volgens mij om. Jij ook heel veel succes met je nieuwe webwinkel en al je plannen! Gewoon volhouden, je kan iedere dag opnieuw beginnen;-)

  Reageren
 2. Yvonne Koop

  Heel herkenbaar!!! Jouw nummer 4 en 5 staan bij mij op nummer 1 en 2. Zeker nu mijn nieuwe webwinkel van start gaat en ik zelf ook veel nieuwe plannen heb (wat is de lente toch een inspirerende tijd!) kan ik wat rust in de tent thuis wel gebruiken. Het kost nog best moeite om me er ook goed aan te houden, maar geleidelijk aan zullen die nieuwe gewoonten er echt een keer in gaan slijten! Veel succes met alles gewenst.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *