FAQ

Wie geef je een ‘Rapport voor jou!’?


Rapport voor jou! Kan je aan iedereen geven. Je broertje, je zus, je buurvrouw, je stiefmoeder die je geen mama noemt, je hockeycoach of oppas etc. Het is ook leuk om voor jezelf in te vullen:-) Wat vind je eigenlijk van je zelf?!

Hoe is het idee ontstaan?


Het idee is ontstaan door mijn oudste dochter. Van haar kreeg ik ook een Rapportje met een cijfer voor liefheid erin. We hadden een leuk gesprek en ik wilde eigenlijk nog wel meer feedback. Hoe doe ik het als moeder?

Waarom zitten er stickers bij?


Die zijn om het ‘echt, als de juf’ te maken. Veel kinderen zijn ook visueel ingesteld en kunnen zich beter in beelden uitdrukken.

Waar worden de Rapporten gemaakt?


De Rapporten worden compleet in Nederland gemaakt en gedrukt. Op eerlijk papier en met eerlijke arbeid dus.

Is er ook een digitale variant?

Nog niet, we zijn er wel mee bezig. Ik denk dat de echte Rapporten meer effect hebben. Het is intenser, nodigt meer uit om er echt voor te gaan zitten + zwart op wit maakt meer indruk, niet gemakkelijk te deleten;-)

Wat is het verschil met een gewoon knutselboekje?

Als het klaar is, is het een heel waardevol document geworden met mooie uitspraken. Echt iets om te bewaren voor later.

Vanaf welke leeftijd vinden kinderen dit leuk?


Kinderen vinden het altijd heel leuk als je aangeeft dat je ook echt naar ze gaat luisteren! Vanaf een jaar of 7-8 kunnen ze het meestal zelf. Het is ook er leuk om er eentje samen te maken voor iemand anders.

Welke onderwerpen komen er aan bod?


Hele dagelijkse dingen als muziek, uiterlijk, luisteren, praten, koken/eten, complimenten, knuffelen

Kunnen kinderen hun ouders wel beoordelen?

Natuurlijk hebben kinderen ook een mening en een bepaalde beleving bij situaties en mensen. Ik geloof dat het heel belangrijk is dat we naar kinderen luisteren. En ze leren op een respectvolle manier feedback te geven door het gesprek met ze aan te gaan.

Ik weet toch hoe mijn kind denkt, wat voegt een Rapport daaraan toe?

Vaak weet je wel hoe je kind denkt, zeker over hele grote onderwerpen. In het Rapport gaat het over hele dagelijkse dingen waar je normaal gesproken juist niet zo bij stilstaat. De uitkomsten zijn vaak bevestigend en grappig, maar kunnen ook confronterend, ontroerend en leerzaam zijn.

Wat is het doel van deze Rapporten?

Kinderen leren o.a. feedback geven en ontvangen! Een echt gesprek hebben met elkaar, de tijd nemen om naar elkaar te luisteren. Inzicht in de belevingswereld van een (jouw) kind.