Blog

En wat is jouw Rapport voor de Kóning?

Heidi von Weiler : 1 mei 2013 17:15 : blog

De afgelopen weken heb ik hier al aardig wat aandacht besteed aan de op handen zijnde troonwisseling. De meest directe aanleiding hiervoor was de serieuze overweging om de drie Prinsesjes HEidEWietsKa Rapporten toe te sturen. Wat zouden zij invullen voor hun papa en hun oma? Papa kan heel goed…? Oma’s huis vind ik: gezellig / warm / mooi / ongezellig / kaal / lelijk… lees verder »

3 reacties »

Wat is jouw Rapport voor… Koningin Beatrix?

Heidi von Weiler : 24 april 2013 23:43 : blog

Wij zijn een grappig landje. Toen ik deze week door een Rapport voor... Koningin Beatrix
winkelstraat liep om bij een klant een doos met HEidEWietsKa’s
Rapport voor… af te leveren, viel het me op dat het oranje begint te kleuren. Nou ja, viel het me op… het is niet te ontwijken! Het is een week voor de kroning en de bedrijvigheid is in volle hevigheid losgebarsten. Bakkers leggen een oranjeglazuur op hun tompoezen, ’s lands grootste grutter heeft de zoveelste oranjevariant bedacht op die grappige pompoenpoppetjes die je op het dashboard van je auto moet plakken en ook serieuze modezaken hebben de oranjegekleurde spullen prominent vooraan op het buitenrek gehangen. Bij ons in de straat worden vlaggenmasten opgepoetst, stoepen geveegd, ramen gelapt. lees verder »

1 reactie »

Prinsen en prinsessen

Heidi von Weiler : 18 april 2013 08:21 : blog

Nog een kleine twee weken dan is het zover, de kroning van onze nieuwe koning. Vanaf 30 april zal het leven van (nu nog) Prins Willem Alexander en Prinses Máxima nooit meer hetzelfde zijn.
rapport voor

Al jaren werd er gespeculeerd over dit moment, jaren van wachten en voorbereiden, jaren voor hem ook, van op z’n tellen passen en zichzelf bewijzen drinkt ie niet teveel, kraamt hij geen onzin uit, is hij wel lief voor zijn gezin? lees verder »

Reageer»

Wat vinden ze van jou?

Heidi von Weiler : 10 april 2013 22:36 : blog

Een van de dingen die ik merk als ik aan mensen in mijn omgeving vertel over de Rapporten van HEidEWietsKa, is dat volwassen er soms best een beetje ambivalent tegenover kunnen staan. Een enkele keer krijg ik zelfs wel eens een bedenkelijk gezicht. En eigenlijk is dat helemaal niet zo vreemd want, is het voor velen al moeilijk om hun mening te géven op een open en ontspannen manier, je vrijwillig blootstellen aan de vraag ‘Wat vinden ze van jou?’ gaat nog wel een stapje verder. lees verder »

Reageer»

Wat vind jij?

Heidi von Weiler : 3 april 2013 23:29 : blog

Het afgelopen jaar stond mijn ondernemerschap een beetje op een laag pitje omdat andere dingen even om voorrang vroegen. Het was heel fijn dat ik me dat kon permitteren, maar tegelijk ook jammer, omdat HEidEWietsKa’s ‘Rapport voor…’ reeks echt het project van mijn leven is. Begin van dit jaar nam ik me daarom voor om er met vernieuwde energie tegenaan te gaan. En hoe leuk is het dat dat dus werkt, dat alles groeit waar je aandacht aan geeft. lees verder »

2 reacties »

Lente, winter, lente, winter, lente…

Heidi von Weiler : 28 maart 2013 22:50 : blog

De lente is begonnenDe lente is begonnen (voor wie dat nog niet doorhad). Pasen staat voor de deur, en alles staat op zijn kop… Gistermiddag realiseerde ik me weer hoe lastig het is om in het voorjaar een beetje een normaal ritme in het gezinsleven te houden. Want ‘opeens’ bleken de kinderen vanaf donderdag al vrij te hebben. Oeps, daar had ik niet bij stilgestaan en dus was het de hoogste tijd om bij te schakelen… lees verder »

2 reacties »

Welk cadeau is voor jou ‘onbetaalbaar’?

Heidi von Weiler : 20 maart 2013 23:26 : blog

Wanneer heb jij voor het laatst een cadeau gekregen? Met je verjaardag? Met Sinterklaas misschien, of Kerst? Of heb jij dierbaren die je af en toe ook zomaar een lieve attentie geven?

Door het ‘Rapport voor jou…’ dat mijn kinderen vorige week voor HEidEWietsKa maakten, realiseerde ik me weer eens hoe fijn het is om een cadeautje te krijgen dat met zorg gekozen is. Iets dat zelf gemaakt is door iemand die om je geeft, iets dat echt bij je past, iets waaruit blijkt dat degene die het geeft lees verder »

Reageer»

Wat was het een feest!

Heidi von Weiler : 13 maart 2013 22:49 : blog

We hebben deze week een heel leuk feest gevierd. Op 12 maart 2009 startte ik mijn bedrijf en noemde het ‘HEidEWietsKa’, net zoals mijn oma mij als klein meisje noemde. Niet te geloven dat dat alweer 4 jaar geleden is… Het kiezen van deze naam was hele goede zet, want elke keer als ik hem hoor of lees maak ik onwillekeurig even contact met dat kind van vroeger, een meisje dat dol was op feestjes en gezelligheid. lees verder »

Reageer»

Wat mogen ze van jou verprutsen?

Heidi von Weiler : 7 maart 2013 05:45 : blog

Afgelopen vrijdag was het Complimentendag, dat zette me aan het denken over hoe ik zelf met complimenten omga… Geef ik ze voldoende? Ben ik blij als ik ze krijg? Sta ik er voor open of wuif ik ze weg? Meen ik ze als ik ze geef? Gelóóf ik ze als ik ze krijg?

In de opvoeding van je kinderen spelen complimenten als het goed is een grote rol. Ik ben altijd vol bewondering voor ouders die met heel creatieve complimenten voor de dag komen. Want zie er maar eens op te komen, wanneer je haast hebt en geduld is niet één van je grootste talenten. Wat zeg je tegen je zoontje als je langs de lijn staat bij het voetbalveld, en hij de zoveelste prachtige kans weet te verprutsen. lees verder »

9 reacties »

Over liefde, leven, kinderen, ondernemen en meer…

Heidi von Weiler : 20 februari 2013 17:57 : blog

Wie mij kent weet dat ik al een tijdje lekker met HEidEWietsKa aan de weg aan het timmeren ben, en dat ik daar erg van geniet. Hoe kan dat ook anders, als je alles wat belangrijk is in je leven op zo’n mooie manier bij elkaar kunt brengen; liefde, kinderen, werken…

Natuurlijk is het ook fijn dat het met HEidEWietska zo goed gaat. De website is recent helemaal vernieuwd, op steeds meer plaatsen is mijn Rapport voor… te koop en binnenkort hoop ik heel spannend nieuws bekend maken… lees verder »

Reageer»
« Page 1, 2 »

logo heidewietska

© blog HEidEWietsKa