Blog

Thanks for everything!

Heidi von Weiler : 10 juli 2013 23:28 : blog

Dit is een blog over afscheid nemen… Dat lijkt me heel toepasselijk als laatste blog voor de zomervakantie. Mijn oudste dochter heeft eindexamen gedaan en gaat volgend jaar in Amerika studeren. Ik zie haar afscheid nemen van een fase, een school, heleboel mensen en dingen. Mijn andere twee kinderen nemen afscheid van hun juffen en er is een kindje uit de klas dat gaat emigreren. En ik? Ik neem opgelucht afscheid van de wekelijkse zwemlessen van de jongste 🙂 lees verder »

2 reacties »

All Inclusive?

Heidi von Weiler : 3 juli 2013 23:52 : blog

Noord Nederland krijgt vandaag of morgen vakantie. En het lijkt wel of het weer hierop heeft gewacht! Want vanaf vandaag is ook de zon ‘aan’ 🙂 Yesssss, de grote zomer uittocht kan beginnen. Wat gaan jullie doen deze zomer? Gaan jullie op vakantie, weg van huis voor een bepaalde tijd, of lekker thuis en dagjes uit? Wat is zomervakantie eigenlijk precies? Wat maakt nou dat ultiem lekkere vakantiegevoel? Waarschijnlijk is dat voor iedereen iets anders. Voor mij is dat het gevoel dat niets hoeft en alles mag! Een moment om even terug te gaan naar mijn basis. lees verder »

2 reacties »

Hoe is jouw ‘leerkracht’?

Heidi von Weiler : 26 juni 2013 14:12 : blog

Het einde van de schooljaar nadert. Vakantiedrukte staat voor de deur. Op school worden nog snel wat activiteiten afgewerkt, leermethodes afgerond, rapporten uitgedeeld, spontane ouderborrels georganiseerd.  Mijn kinderen gaan zelfs alvast een paar uurtjes wennen in hun nieuwe klas en met hun nieuwe juf of meester. Mooi vind ik dat, zo kunnen kinderen zich mentaal voorbereiden op een nieuw schooljaar. Afronden en terugkijken heeft een functie. Hoe was dit jaar? Wat heb ik allemaal geleerd? Het geeft zelfvertrouwen om terug te kijken en te zien wat je allemaal meegemaakt en geleerd hebt. lees verder »

Reageer»

Loslaten, wie durft?

Heidi von Weiler : 19 juni 2013 14:23 : blog

Mijn oudste dochter en ik zijn uitgenodigd om de cirkel rond maken, we gaan een fase afsluiten. We gaan een paar dagen op stap met mijn vriendin en haar dochter! Ooit…, 13 jaar geleden om precies te zijn, begonnen onze dochters samen hun schoolcarrière in de kleuterklas en werden wij vriendinnen. Nu hebben onze dochters beiden hun middelbareschooldiploma op zak en gaan we met z’n vieren deze periode afsluiten:-) Hoe dierbaar?! lees verder »

6 reacties »

Zie jij de verschillen?

Heidi von Weiler : 13 juni 2013 09:01 : blog

Heel veel dank voor alle lieve, bemoedigende en ontroerende reacties, mailtjes en retweets op de blog van vorige week! 🙂 Al pratend en lezend  kwam ik er achter dat verschillende mensen diverse gedachten en meningen hebben over bloggen, blogonderwerpen, en eigenlijk over alles. Dat wist ik natuurlijk wel, zoveel mensen, zoveel meningen. We kijken allemaal door onze eigen bril, iedereen leeft en handelt vanuit zijn eigen gedachte en waarheid.  lees verder »

1 reactie »

#durftedoen

Heidi von Weiler : 6 juni 2013 08:19 : blog

Jaa-ha, daar zit ik dan… Een leeg document voor me, water en koffie in de buurt en dan maar ‘gewoon’ beginnen. De afgelopen maanden heb ik hele fijne hulp gehad deze blog te starten en er ontstond wekelijks in samenwerking een mooi verhaal. Nu is een nieuwe fase aangebroken en ga ik het ‘self doen’… Poeh, dat roept van alles op… 🙂 Angst; kan ik dat wel? Onzekerheid; haken mijn lezers niet massaal af wanneer mijn teksten een andere toon krijgen? Aan de andere kant voelt en ook enorm spannend en stoer. Een mooie uitdaging! Gewoon beginnen… #durftedoen! lees verder »

8 reacties »

Vaderdag: Rapport voor Papa

Heidi von Weiler : 29 mei 2013 23:30 : blog

Rapport voor Papa

Moederdag is nog maar net geweest en Vaderdag staat voor de deur. Vlak voor Moederdag heb ik een grote sprong gemaakt en bij de drukker een enorme nieuwe order kunnen plaatsen van de HEidEWietsKa’s Rapport voor… reeks, en weet je wat bijzonder was!? Het bleek dat juist het Rapport voor Papa het allerbeste had verkocht en dat ik daar dus de meeste van kon bijbestellen! Had jij dat ingeschat, dat juist die het beste zou verkopen? Ik had het van te voren in ieder geval niet voorspeld, en vind het leuk om eens te kijken waar dat door zou kunnen komen! Waarom is er dit verschil tussen Mama en Papa ;-)? lees verder »

Reageer»

Geloof jij wat je ziet? Mijn Rapport voor Uiterlijk

Heidi von Weiler : 22 mei 2013 19:34 : blog

In mijn blog van vorige week had ik het over televisiekijken, en over hoe lekker ik dat vind. Normaal doe ik het eigenlijk gedachteloos, maar omdat ik nu over mijn eigen TV-kijkgedrag had geschreven ben ik er deze week eens extra op gaan letten. Wat is dat dan, waardoor ik me er zo lekker bij voel. In mijn Rapport voor Mama heb ik teruggekregen dat ik ‘veel kijk’, maar ben ik daar eigenlijk wel zo blij mee? lees verder »

Reageer»

Wat staat op jouw Rapport voor televisie kijken?

Heidi von Weiler : 16 mei 2013 09:06 : blog

Afgelopen dinsdag was een leuke avond, omdat we weer eens allemaal hetzelfde wilden kijken! Het Eurovisie Songfestival 😉 En wat een opluchting, want we wonnen eindelijk weer eens een plaats in de finale. Mijn rapport voor Anouk? Een 10! Nu mogen we a.s. zaterdag nog een keer, dus ik duim! Jullie ook? lees verder »

4 reacties »

Wanneer is díe eigenlijk familie geworden?

Heidi von Weiler : 8 mei 2013 20:23 : blog

Deze vraag hoorde ik laatst op een terras een dochter stellen aan haar moeder(…?). Het zette me aan het denken! Familie… als je er bij stilstaat is het eigenlijk een heel rekbaar begrip. Opgroeien in een gezin met een moeder en een vader, de twee eigen ouders, wordt ook nu nog steeds als norm genomen. Er zijn eigenlijk geen TV-reclames waarin samengestelde gezinnen worden opgevoerd (hoewel het in TV-séries wel steeds vaker gebeurt). De 30 seconden die zo’n reclame duurt zijn waarschijnlijk veel te kort om je boodschap leuk te vertellen als je die via een complexe gezinssituatie moet presenteren, dat leidt af… lees verder »

6 reacties »
« Page 1, 2 »

logo heidewietska

© blog HEidEWietsKa