All Inclusive?

Noord Nederland krijgt vandaag of morgen vakantie. En het lijkt wel of het weer hierop heeft gewacht! Want vanaf vandaag is ook de zon ‘aan’ 🙂 Yesssss, de grote zomer uittocht kan beginnen. Wat gaan jullie doen deze zomer? Gaan jullie op vakantie, weg van huis voor een bepaalde tijd, of lekker thuis en dagjes uit? Wat is zomervakantie eigenlijk precies? Wat maakt nou dat ultiem lekkere vakantiegevoel? Waarschijnlijk is dat voor iedereen iets anders. Voor mij is dat het gevoel dat niets hoeft en alles mag! Een moment om even terug te gaan naar mijn basis. Door het dagelijks leven te vertragen, kan ik mijn eigen gedachten beter horen. Ik kan gemakkelijker stilstaan bij mijn gevoelens en ineens lukt het me dan ook veel beter om mijn verwachtingen te managen. Er ontstaan  in de vakantie vaak eindeloze gesprekken over van alles, ik heb meer geduld om te luisteren naar feedback en kan op een rustigere manier mijn mening te geven!

Wanneer het echt mooi weer is doen wij hier thuis vaak alsof het vakantie is. We doen alsof ons huis een appartement in een ‘all inclusive’’ vakantiecomplex is… haha! We doen dan expres boodschappen bij een andere supermarkt of gaan naar een markt. Die we dan ook “dat leuke marktje in het dorp hiernaast” noemen. We praten over hoe compleet het huisje is, de watergym, het animatieprogramma, en de service van het oord. De bediening is jammer genoeg meestal niet zo best;-) Maar we genieten van een Italiaanse of Griekse avond en eten ijsjes zoveel we willen.

all inclusiveFake it till you make it!

Een groot fantasiespel en iedereen doet mee. Het is een mindset en het werkt aanstekelijk. Vakantie is investeren in mooie momenten. De tijd hebben en nemen om echt met elkaar te zijn. Moet je daarvoor ook echt van huis zijn? Volgens mij niet, maar is het wel gemakkelijker om los te komen van de dagelijkse sleur. En het is wel fijn dat we met z’n allen ongeveer tegelijk vakantie hebben. Zo kom je sneller in de vakantiesfeer. Eigenlijk zou het goed zijn om het hele jaar, dagelijks een beetje vakantie in te lassen. Mindfullnes? Meditatie? Daar ga ik in mijn vakantie maar eens op mijn gemak plannen voor maken 😉 Iedereen in Noord Nederland wens ik een heerlijke, fijne vakantie, ‘All Incusive’!!!

Wat is voor jou de essentie van vakantie? Niet koken, uitslapen, tijd voor elkaar?  Heb jij een vakantie motto? Wil je jouw zonnige vakantieverhalen of je diepste dachten over vakantie hieronder in het reactievak delen?!

2 gedachten over “All Inclusive?

 1. Barbara

  Wát een fantastische manier om in de vakantie stemming te komen! Heb hier erg om moeten lachen omdat ik in gedachten jullie al die dingen zag doen! Dit is de beste manier om in de stemming te komen, beter als al die stress waar sommige mensen mee op vakantie gaan!
  Fijne vakantie en bedankt dat jij mij hebt laten lachen met dit verhaal ( en die mooie foto van dat bandje om je pols!)

  Liefs Barbara

  Reageren
  1. Heidi

   Fijn Barbara, dat ik je aan het lachen gemaakt heb! Het is echt waar… Heb jij een vakantiemotto? Wanneer is jouw vakantie geslaagd?

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *